Fotocursus in Fantilhou

De regio Occitanie in Frankrijk is een prachtige omgeving. We verblijven in Fantilhou op het domein van een oude wijnboerderij van Annebel en Wilco op een berg. Dus een prachtig uitzicht over de regio en we zien de Pyreneeën in de verte liggen. Het domein is compleet, inclusief een prachtig zwembad om af te koelen als het nodig is. Op het terrein zijn verschillende kamers. Gedurende de week gaan we op verschillende dagen in de buurt en wat verderop op pad. En dit is bij uitstek een perfecte manier om je fotografie te verbeteren. Iedere keer krijg je voldoende informatie en techniek om weer een stapje verder te komen. Zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf.
De groep is bewust compact zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en dus maximaal kan leren tijdens deze week.

In 2020 is er helaas geen fotoreis gepland. Door de Coronacrisis en de onzekerheden die daarmee samenhangen kan ik niet de beleving bieden die de deelnemers verdienen bij deze fotovakantie. 

Boek nu!

Op 60 kilometer ten zuiden van Toulouse ligt Fantilhou. De berg waar we op verblijven is het domein van Annebel en Wilco. Zijn hebben er met hun jongens Yannick en Xavier een heerlijke plek van gemaakt. De beschikbare kamers zijn allemaal verschillend en zijn verspreid over het domein en in het hoofdgebouw. Het ontbijt, de lunch en het diner houden we gezamenlijk en natuurlijk bij voorkeur zitten we dan in de ruime tuin.

In 2020 is er helaas geen fotoreis gepland. Door de Coronacrisis en de onzekerheden die daarmee samenhangen kan ik niet de beleving bieden die de deelnemers verdienen bij deze fotovakantie. 

Deze reis is al te boeken vanaf €819,- (zie pagina prijs en details voor gedetailleerde prijsinformatie).

Om er te komen pak je de auto en maak je een reis van ongeveer 1200 kilometer (gerekend vanaf Rotterdam). Maar je kan ook het vliegtuig nemen (zie verderop voor tips).

Vanzelfsprekend gaan we deze week goed aan de slag met de fotografie. De kleine Franse dorpjes en steden geven ons het beeld dat wij vast kunnen gaan leggen. Na het ontbijt in de zon gaan we dan ook vaak een paar uur op pad. Iedere keer met een persoonlijke of groepsopdracht. In de middag lunchen we weer op de berg en in de middag gaan we weer met de fotografie aan de slag. Natuurlijk maken we ook een excursie van een dag naar het fotogenieke Carcassonne, de prachtige vestingstad. Deze week ben ik je persoonlijke fotografiecoach. Samen gaan we er voor zorgen dat je tijdens deze week je fotografie op een veel hoger niveau gaat brengen. We doen dat door individuele begeleiding en (groeps)opdrachten. Op de pagina over mij kan je meer lezen over mijn fotografische achtergrond en mijn kwalificatie als docent fotografie.

De prachtige lokatie in Huedour, bij Wouter en Violet Udo, was natuurlijk al een zeer idyllische plek! Natuurlijk gaat de liefde ook door de maag, het eten was voortreffelijk. Leuk om ook de recepten te bespreken en mee te krijgen! 
Maar bovenal jouw inzet en professionele opzet/begeleiding van de week was voor ons boven verwachting. Ik heb veel geleerd. De verschillende opdrachten en het bespreken ’s avonds van de gemaakte foto’s is leerzaam. Door ieders input krijg je van alle kanten enthousiast support en heb ik anders leren kijken naar de mogelijkheden die er nog meer zijn dan mijn eigen ervaring en visie. Jouw enthousiasme en geduld maakte van deze week een feest en een succes! “

Ruud en Monica

“Heeft de reis voldaan aan mijn verwachtingen?
Meer dan dat. Mijn wens was een reis waarbij ik beter leerde fotograferen en dan ook met mensen kon optrekken, bezichtigen van nieuwe omgeving, einden lopen en verwend worden door heerlijk eten. Ik kan ieder aan bevelen: op alle fronten wordt tijdens deze reis aan bovenstaande toch niet geringe eisen voldaan. Sterker nog: het resultaat was bovenverwachting! Nog steeds is er contact met medecursisten. Nog steeds houd ik enthousiaste verhalen in mijn omgeving.”

Ellen

“Ik wist vantevoren dat het een geslaagde vakantie zou worden. Jouw manier van les geven en vooral van omgaan met cursisten kennende kon dat niet anders. Alle lof voor de tijd en het geduld dat je voor iedereen had en de positieve kritiek die je gaf. Het was een intensieve week, maar tegelijk ook erg ontspannen. En zo heerlijk eten als bij Wouter en Violet krijg je nergens. Kortom, voor herhaling vatbaar!”

Gerdi
Boek nu!

Je komt op eigen gelegenheid naar deze locatie. Dat kan per auto of je neemt het vliegtuig. Tijdens de week gaan we er divers malen op uit, het vervoer spreken we ter plekke onderling af.
Kom je per vliegtuig, dan vlieg je op Toulouse. Je vliegt dan op zaterdag rond het middaguur vanaf Amsterdam of Brussel en ik kom je ophalen vanaf het vliegveld en breng je naar Fantilhou (tegen een kleine toeslag). Maar mijn advies is om een dag eerder te vliegen en de vrijdag en zaterdagochtend Toulouse te verkennen. Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM of Air France en vanaf Brussel vlieg je goed met Brussel Airlines.
Kom je liever met de auto? Dat kan natuurlijk ook. Eventueel neem je iemand mee (dat regelen we onderling bij de boekingen). Je rijdt naar Fantilhou in 1200 kilometer en dat kan je in 1 of 2 dagen doen.