New York 2018-01-18T10:31:30+00:00

Fotoreis naar New York

New-York-vlagAlicia Keys – Empire State Of Mind, Pt. 2 
“New York, concrete jungle where dreams are made of

There’s nothing you can’t do
Now you’re in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Hear it for New York, New York, New York”

In 2018 gaan we weer! Dit jaar vertrekken we op zaterdag 13 oktober en zijn we weer terug in Amsterdam op 20 oktober 2018. 

Bezongen door vele artiesten, te zien in vele films en series, een onweerstaanbare aantrekkingskracht, het centrum van de financiële markt, een smeltkroes van culturen, dat alles is New York City.

Ik was er in 2004 en ik besloot toen dat ik daar terug wilde komen, in de City that never sleeps. Wandelen over de Brooklyn Bridge, je vergapen aan Lady Liberty, dumplings eten in Chinatown en ontbijten in een Starbucks.

Inmiddels ben ik er al 7 keer geweest en in 2018 gaan we weer! Een fotoreis naar New York is geen goedkope reis, daar ben ik eerlijk over. Maar realiseer je dat dit een unieke belevenis is. In 2018 is deze reis al te boeken vanaf €2325,- Deze prijs is inclusief reis, verblijf, fotografische begeleiding en nog veel meer! Eén ding is zeker, als je mee gaat gaan we dingen beleven die je niet voor mogelijk zou houden. Dit is niet zomaar een stedentripje, dit is een belevenis!
Alle informatie over deze reis en wat er allemaal in de prijs inclusief is vind je op deze pagina.

Boek nu!

Iedereen, zeker als je graag fotografeert, moet in New York City geweest zijn. En ik verzorg deze fotoreis dit jaar weer voor jou! We gaan naar een stad die echt alles in zich heeft. Van een geweldig straatleven tot bizarre cultuur en architectuur. Het ene moment struin je door Chinatown en het andere moment ben je in het financiële hart van de wereldeconomie. We bezoeken lady Liberty en gaan avondfotograferen vanaf Empire State Building. We verbazen ons over de gekte op Times Square en genieten van de vele yellow cabs die door de stad rondrijden. Natuurlijk gaan we naar het 9/11 monument, eten we een roomkaas Bagel en drinken we koffie bij Starbucks. We doen het allemaal!

Ik verzeker je, als je er eenmaal geweest bent, dan wil je terug!

Ook tijdens deze fenomenale fotovakantie naar new York zal ik je kundig begeleiden. Ik laat je zien welke technieken je gebruikt om spetterende foto’s te maken in ‘The Big Apple’. En niet alleen techniek van de camera is een onderwerp, ook hoe je die camera zo creatief mogelijk kan gebruiken om de energie van deze stad vast te leggen. Niet voor niets verzorg ik al meer dan 10 jaar fotocursussen en workshops. Ik zal niet zeggen dat ik alle hoekjes en gaatjes van New York ken, maar ik kom een heel eind. Ik ben inmiddels 7 keer in deze prachtige stad geweest en daardoor kan ik je brengen naar plekken die anderen niet kennen. Ook de standaard zaken (want wees eerlijk, je wilt lady Liberty toch ook zien?) gaan we beleven, maar op een speciale manier. De zon zien opkomen op de gebouwen van Manhattan? Doen we gewoon!

De dagen zijn goed gevuld met fotografische objecten en opdrachtjes. Ik laat je zien waar je op let bij het fotograferen in deze stad en geef je technische en compositie tips. Ik verzorg al meer dan 10 jaar fotocursussen en workshops en heb duizenden mensen begeleid om een betere foto te maken. Het voordeel van een fotoreis is dat iedereen fotografeert en we dus echt de tijd kunnen nemen om die unieke foto te maken. Daarnaast zorg ik dat we op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. Gedurende de week ben je ook een dagje ‘vrij’. Je kan die dag zelf indelen om bijvoorbeeld te gaan shoppen, een helikoptertour te ondernemen, lekker door de stad te slenteren of te genieten van de mensen in Central Park.

De stad die het meeste gefotografeerd is gaan wij op de foto zetten, en niet een beetje ook!

fotovakantie-new-york-15Van de indrukwekkende skyline bij zonsondergang, via de prachtige glazen kubus van de Apple-store naar het geweldige MOMA-museum. We gaan ons helemaal onderdompelen in deze stad die nooit slaapt. Top of the Rock, Chinatown, de groene oase van Central park, Grand Central Station, Times Square, het Chrysler gebouw, de Brooklyn Bridge, Walllstreet, Statue of Liberty, Ground Zero. Alle highlights van New York komen voorbij tijdens deze intensieve fototrip. Cultuur, stadsleven, snelheid, architectuur, portretten, de hele smeltkroes zal voorbij komen. Tijdens deze reis maken we gebruik van de New York CityPASS, op die manier sparen we nog een beetje $$ uit om te gaan shoppen én besparen we tijd omdat we minder in de rij hoeven te staan

We verblijven maar liefst 6 nachten in een goed hotel, middenin Manhattan om op die manier dagelijks een goede uitvalsbasis te hebben voor onze trips. En iedere keer als we weer op pad gaan in deze prachtige stad leer je weer wat bij op het fotografische gebied. We verplaatsen ons lopend door de stad, maar ook met de Metro en per fiets (Metrokaart voor de gehele fotovakantie en een dag fietshuur is inclusief!). Als echte Hollanders gaan we fietsen. Niet zoals de toeristen dat doen (alleen door Central Park), maar we begeven ons echt in het verkeer van Manhattan. Dat is een echte belevenis. We fietsen dan ook over de Brooklyn Bridge en eten dan als beloning een ijsje in Brooklyn!

Wat is nodig voor deze reis?

Dit is een fotoreis. Het is dus van belang dat je affiniteit hebt met fotografie. Je hoeft zeker geen vergevorderde te zijn om aan deze reis mee te doen. Je neemt je camera mee en wat lenzen, een extra batterij en wat geheugenkaarten. Ik leer je de fotografie tijdens de dag en doe dat voor iedere op zijn of haar niveau. Ik ben door mijn ervaring in het lesgeven tijdens workshops en fotovakanties gewend om verschillende niveaus van fotograferen goed aan te sturen en zeker wat te leren. En gedurende zo’n intensieve week leer je echt heel veel!
We gaan iedere dag (met uitzondering van de ‘vrije’ dag) op pad. Lange stukken doen we zeker met de metro, maar we wandelen ook veel. Dat is tenslotte de beste manier om de stad te beleven. Ook gaan we een keer een dag op de fiets door de stad, een geheel andere beleving! Dit houdt allemaal in dat je een redelijke conditie moet hebben. We lopen op een dag makkelijk 10-12 kilometer of fietsen rond de 20 kilometer op een dag. Uiteindelijk zijn dit behoorlijk vermoeiende dagen op lichamelijk gebied. Goede wandelschoenen zijn dus onontbeerlijk!

“De reis was in een woord: Gewéldig. Wat heb ik genoten van deze trip. De stad op zich is al meer dan de moeite waard met haar gebouwen, parken, musea, gewoonten, bezienswaardigheden……….
Jullie enthousiaste en gedreven rondleiding en begeleiding heeft de uitstekende New York beleving voor mij onvergetelijk gemaakt. Wat ik als bijzonder positief ervaren heb is dat Mischa ons op de juiste momenten naar de juiste plekken meenam om mooie foto’s te kunnen maken. Dat was super. Daarnaast vond ik de gospeldienst in Harlem indrukwekkend, de dumpling-tour gezellig en de fietstocht een heus spektakel. Het was een mooie mix van gezamenlijke activiteiten en genoeg tijd om eigen invulling te geven aan de dag. Hierbij wil ik uiteraard opmerken dat Mischa natuurlijk erg bevoorrecht is om sommige dingen te regelen, omdat hij een rechtstreeks lijntje richting Barack en Michelle heeft. Hebben wij maar mooi van mee geprofiteerd, toch?”

Guus en Carla
Boek nu!

Natuurlijk mag een dagje shoppen niet ontbreken. Er zijn te veel prachtige locaties waar je de creditcard leeg kan laten trekken. Maar liefst drie gigantische Apple Stores zijn er te vinden in New York City. Maar ook de grootste fotowinkel ter wereld, B&H, waar de producten naar de klant vervoerd worden op transportbanden aan het plafond, mag in geen geval ontbreken.

fotovakantie-new-york-22Wat er allemaal tijdens de verschillende uitstapjes behandeld zal worden is divers, maar je kan zelf wel bedenken dat je veel te horen krijgt over straatfotografie, architectuur, portretfotografie en avondfotografie. Dit alles gelardeerd met technische zaken zoals creatief flitsgebruik, scherpte-diepte, scherp stellen, witbalans, compositie en vlakverdeling maar ook speciale technieken zoals panning, HDR en het maken van een panoramafoto. De begeleiding is intensief en je kan me over fotografie alles vragen.

Als je in het vliegtuig naar huis zit zal je New York al missen, maar je hebt al je fotografische herinneringen en je nieuw verworven kennis in je koffer zitten.

Je krijgt als je deze reis boekt toegang tot een besloten Facebookpagina waar je met alle deelnemers van deze reis je foto’s kan delen. En ik maak na de reis ook nog een video waarin ik de foto’s die jullie gemaakt hebben bespreek. Ongeveer een half jaar na de reis komen we nog een keer samen. We gaan dan de fotoboeken van elkaar bekijken.

Start spreading the news
I am leaving today
I want to be a part of it
New York, New York