De fotovakantie, details

Gedurende de gehele week van deze fotovakantie leer ik je beter te kijken en te fotograferen. Daarbij gaat het niet alleen over de techniek van de fotografie, maar ook hoe je een onderwerp benadert.

In overleg met de deelnemers van de fotoreis worden de doelen van de week gesteld en gaan we aan de slag. Onderwerpen die voorbij kunnen komen zijn: flitstechniek (inclusief het gebruik van de flitser los van de camera), gebruik van RAW fotografie in combinatie met Lightroom, het presenteren van je foto’s, straatfotografie, architectuur en compositie. We maken een globaal programma dat we in overleg gedurende de week steeds aanpassen om op die manier maximaal gebruik te maken van de omstandigheden en de wensen van de deelnemers.

‘s Avonds bij het diner overleggen we wat we de volgende dag gaan doen. De fotografische mogelijkheden die in de buurt liggen zullen daar zeker in meegenomen worden. Over het algemeen besteden we redelijk kort aan theorie en praktijkoefeningen,  de rest van de dag gaan we op pad om in de praktijk lekker bezig te zijn. Je begrijpt dat de verschillende fotovakanties weer een andere manier fotograferen vragen. In New York is de straat over het algemeen ons domein, terwijl we in Frankrijk heel goed theorie kunnen bespreken in de omgeving van de verblijfsaccommodatie.

De samenstelling van de groep is altijd divers. Zowel beginners als (ver)gevorderden kunnen deelnemen aan deze fotoreizen. Niet alleen kan ik je vooruit helpen op verschillende niveaus van je fotografische ontwikkeling, het is ook leuk om verschillende niveaus aan boord te hebben tijdens een dergelijke fotovakantie. Twijfel je of een reis geschikt voor je is? Neem contact met me op en we overleggen over de mogelijkheden.

Boek nu!