Een week fotocursus met culinaire geneugten

In 2020 is er helaas geen fotoreis gepland. Door de Coronacrisis en de onzekerheden die daarmee samenhangen kan ik niet de beleving bieden die de deelnemers verdienen bij deze fotovakantie. 

Stel je voor, een weekje zonder stress, alles is voor je geregeld. Je wordt wakker op de boerderij van Wouter en Violet waar we verblijven. Na het heerlijke ontbijt gaan we gewapend met de camera de plaatselijke markt bezoeken. In de middag gaan we dieper in op fotografische technieken en leer je veel bij op fotogebied. ‘s Avonds staat er een heerlijke gevarieerd diner klaar, voorzien van goede wijn. Een weekje als God in Frankrijk dus. Wil je een dagje de keuken in én ook daar wat leren, dan is dat mogelijk!

Boek nu!

web_tourdeculinair2011__122

In de Franse Ardèche hebben Wouter en Violet van kookstudio Udo hun boerderij uit 1692 omgebouwd tot de verblijfplaats waar wij onze fotovakantie zullen houden. Ondanks dat de kamers eenvoudig van opzet zijn zal je de gastvrijheid die hier is zeer waarderen. Op 1000 meter hoogte ligt de boerderij in het gehucht Huédour dat ongeveer 50 zielen telt. De zacht glooiende heuvels van de Ardèche liggen om ons heen. Water drink je uit de eigen bron die ter plekke uit de muur komt. Een plek waar je geweldige wandelingen kunt maken, dus je neemt in ieder geval ook makkelijke schoenen mee.
De kamers kunnen allemaal 2 personen huisvesten en zijn mooi thematisch ingericht. De meeste kamers hebben een eigen badkamer maar bij enkele kamers moet je de ruime badkamer delen.

In 2020 is er helaas geen fotoreis gepland. Door de Coronacrisis en de onzekerheden die daarmee samenhangen kan ik niet de beleving bieden die de deelnemers verdienen bij deze fotovakantie. 

Deze reis is al te boeken vanaf €849,- (zie pagina prijs en details voor gedetailleerde prijsinformatie).

Vanzelfsprekend gaan we deze week goed aan de slag met de fotografie. De kleine Franse dorpjes en steden geven ons het beeld dat wij vast kunnen gaan leggen. Na het ontbijt in de zon gaan we dan ook vaak een paar uur op pad. Iedere keer met een persoonlijke of groepsopdracht. In de middag lunchen we weer op de boerderij en in de middag gaan we weer met de fotografie aan de slag. Deze week ben ik je persoonlijke fotografiecoach. Samen gaan we er voor zorgen dat je tijdens deze week je fotografie op een veel hoger niveau gaat brengen. We doen dat door individuele begeleiding en (groeps)opdrachten. Op de pagina over mij kan je meer lezen over mijn fotografische achtergrond en mijn kwalificatie als docent fotografie.

De prachtige lokatie in Huedour, bij Wouter en Violet Udo, was natuurlijk al een zeer idyllische plek! Natuurlijk gaat de liefde ook door de maag, het eten was voortreffelijk. Leuk om ook de recepten te bespreken en mee te krijgen! 
Maar bovenal jouw inzet en professionele opzet/begeleiding van de week was voor ons boven verwachting. Ik heb veel geleerd. De verschillende opdrachten en het bespreken ’s avonds van de gemaakte foto’s is leerzaam. Door ieders input krijg je van alle kanten enthousiast support en heb ik anders leren kijken naar de mogelijkheden die er nog meer zijn dan mijn eigen ervaring en visie. Jouw enthousiasme en geduld maakte van deze week een feest en een succes! “

Ruud en Monica

“Heeft de reis voldaan aan mijn verwachtingen?
Meer dan dat. Mijn wens was een reis waarbij ik beter leerde fotograferen en dan ook met mensen kon optrekken, bezichtigen van nieuwe omgeving, einden lopen en verwend worden door heerlijk eten. Ik kan ieder aan bevelen: op alle fronten wordt tijdens deze reis aan bovenstaande toch niet geringe eisen voldaan. Sterker nog: het resultaat was bovenverwachting! Nog steeds is er contact met medecursisten. Nog steeds houd ik enthousiaste verhalen in mijn omgeving.”

Ellen

“Ik wist vantevoren dat het een geslaagde vakantie zou worden. Jouw manier van les geven en vooral van omgaan met cursisten kennende kon dat niet anders. Alle lof voor de tijd en het geduld dat je voor iedereen had en de positieve kritiek die je gaf. Het was een intensieve week, maar tegelijk ook erg ontspannen. En zo heerlijk eten als bij Wouter en Violet krijg je nergens. Kortom, voor herhaling vatbaar!”

Gerdi
Boek nu!

Je komt op eigen gelegenheid naar deze locatie. Dat kan per auto of je neemt de trein. Tijdens de week gaan we er divers malen op uit, het vervoer spreken we ter plekke onderling af. Wouter heeft in Scheveningen een kookstudio en geeft ook hier in Frankrijk kooklessen. Daardoor is het gegarandeerd dat we de gehele week culinair verwend zullen worden. Het zal je dan ook aan niets ontbreken tijdens deze week. Als je het leuk vindt, is er de mogelijkheid om een dagje mee te doen in de keuken. Je gaat dus niet alleen met veel nieuwe fotografische kennis naar huis, ook je culinaire kennis is vergroot aan het einde van deze fotovakantie

 intro_01